To Δ.Σ της ΕΛΕΣΥΘ διοργανώνει τη 16η κατά σειρά συνάντηση διεπιστημονικού διαλόγου το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.15 στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, Ηπείρου, 17.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια  θα είναι η Ευτυχία Παπατζανάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος και η εισήγηση θα έχει ως  θέμα: . Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στα μέλη της ΕΛΕΣΥΘ, της ΕΕΨΕ και της ΕΘΟΣ.

Oι Συστημικές Αναπαραστάσεις ( systemic constellations) είναι ένας τρόπος συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης  σε ανθρώπινα συστήματα. (άτομα, οικογένειες, οργανώσεις) , με ρίζες στην συστημική οικογενειακή θεραπεία,(Virginia Satir, Iván Böszörményi-Nagy), στο ψυχόδραμα του Jacob Moreno την υπαρξιακή-φαινομενολογία (Brentano, Husserl, Heidegger), και στον σεβασμό προς τους προγόνους  όπως εκφράζεται στην παράδοση των Zulus της Νότιας Αφρικής. Οι Συστημικές  Αναπαραστάσεις περιλαμβάνουν :
τις  Οικογενειακές Αναπαραστάσεις (family constellations),
τις Οργανωσιακές Αναπαραστάσεις (organizational constellations), 
και τις  Αναπαραστάσεις δομών ή Δομημένες Αναπαραστάσεις (structural constellations).

Με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης μπορούμε να προσομοιώσουμε συστήματα προκειμένου να εισάγουμε διεργασίες αλλαγής, να δοκιμάσουμε νέες δυνατότητες και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες.

Συντονίστρια: Ευτυχία Παπατζανάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος

Σύντομο βιογραφικό

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας των Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στο ΕΔΑΣ – Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Συστημάτων. Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP). Συντονίστρια Συστημικών Αναπαραστάσεων, εκπαιδευμένη από την Χαριτίνη Παπακυρίλλου και την Solveigh Koetter, πιστοποιημένη  από  την DGfS – Γερμανική Εταιρεία Συστημικών Αναπαραστάσεων. Εκπαιδευμένη και στην Συστημική Καταξιωτική Προσέγγιση σε Οργανισμούς  – Appreciative Inquire- (συμβουλευτική, ηγεσία και εκπαίδευση σε εταιρείες, οργανισμούς και ευρύτερα συστήματα) στο πρόγραμμα του Κέντρου Συστημικής Θεραπείας και του Kensington Consultation Center.                                                                                              Εργάζεται ιδιωτικά ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια από το 1992, παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική βοήθεια σε άτομα, ομάδες, οικογένειες ,ζευγάρια και οργανισμούς.                                                                                                        Από το 2013, παράλληλα και σε συνδυασμό με την “συμβατική” συστημική ψυχοθεραπεία διοργανώνει και συντονίζει εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης  στα οποία χρησιμοποιεί  κυρίως Συστημικές Αναπαραστάσεις ως μέθοδο συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης.  Επίσης συντονίζει  σεμινάρια επιμόρφωσης  επαγγελματιών ψυχικής υγείας για  τις  εφαρμογές των Συστημικών Αναπαραστάσεων στα ανθρώπινα συστήματα.

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account